Nilüfer Belediyesi Edebiyat Dünyasının Önemli İsimlerini Bursalılar ile Buluşturuyor

Hasan ÖZDEMİR/BURSA – BHA

Nilüfer Kütüphaneleri’nin düzenlediği Şairin Şiir Evreni etkinlikleri yeni dönemde yine edebiyat dünyasının önemli isimlerini Bursalılar ile buluşturmaya devam ediyor. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştirilen yeni dönemin ilk söyleşisine uzun yıllar yurt dışında çalışmalar yapan deneyimli Şair Yüksel Pazarkaya konuk oldu. Belgin Önal’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide deneyimli şair Pazarkaya, eserleri ve çalışmaları üzerine bilgiler verdi. Şiirin insan ve topluma odaklandığını ifade eden Pazarkaya, “Şiir, zaman zaman derdimize merhem olur. Şiir, insanı dar zamanlarında kurtaran dil sanatıdır. Dilin sınırlarını aşmanın en etkin metodlarından biridir” dedi.

Aydınlık Kanayan Çiçek isimli kitabından okumalar yapan Pazarkaya, “Duygu ve düşünce, duruma göre diğerine kararı bırakır. Eserlerimde somut şiire çok kez yer verdim. Somut şiir geleneği antik Yunan dönemine kadar giden görsel çalışmadır. Hitler zamanı dil istismara uğradı, kirlendi. Bundan kurtulmak için harfleri ve sözcükleri temizleyerek yeniden işe başlamak gerekir. Geleneksel şiirlerine biçimsel yenilikler getirdi. Dili tazelemek ve yenilemek, kirinden temizlemek anlamına gelir.

Şiir asla bitmez, tükenmez. Şiir okuruyla kendini yenileyerek yolculuğuna devam eder” diye konuştu.

Söyleşiye katılanların sorularını da yanıtlayan Pazarkaya, etkinlik sonunda “st louis günleri” adlı kitabını da imzalarken, söyleşiye katılan Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Remzi Çınar da Yüksel Pazarkaya’ya teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

2023-09-27 14:20:46
#Nilüfer #Belediyesi #Edebiyat #Dünyasının #Önemli #İsimlerini #Bursalılar #ile #Buluşturuyor